Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Dineke Volschenk resenseer Die staat teen Anna Bruwer deur Anchien Troskie

Die staat teen Anna BruwerUitspraak: wortel

Die staat teen Anna Bruwer volg op die verrassende topverkoper Dis ek, Anna, die ietwat makabere verhaal van Anna, wat as kind herhaaldelik deur haar stiefpa gemolesteer word. Die ergste daarvan is natuurlik dat laasgenoemde verhaal gebaseer is op ’n ware verhaal, en dit is waarskynlik daarom dat dit soveel lesers aan die hart gegryp het. Die opvolg begin waar die eerste roman geëindig het, naamlik die moord op die stiefpa, en dit word ’n soort “Anna se inferno”.

Ná die selfmoord van Anna se jong halfsuster omdat sy ook deur hulle stiefpa gemolesteer is, ry Anna ure lank van Knysna af Bloemfontein toe om die pa te gaan konfronteer, die begin van haar metaforiese reis deur die sirkels van die hel. Wanneer haar stiefpa haar smalend tart, skiet sy hom dood. Sy gaan gee haar oor aan die polisie en daarna volg die spannende hofsaak van die staat teen me Bruwer. Sy is verdwaal in ’n metaforiese donker woud van onuitspreekbare emosionele pyn. Sy moet haar eie skuldgevoelens oor haar suster se selfmoord, haar woede daaroor, en haar eie gebroke lewe konfronteer om gesuiwer te word en verlossing te vind. Haar begeleier op hierdie tog is haar prokureur, wat haar sorgsaam vergesel en met teerheid versorg.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment