Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Skrywers lug hul mening oor lys van 100 gewildste Afrikaanse gedigte

In die landskap ingelyfOewerbestaanLot se vrouAmper eldersMankepank en ander verse
HanekraaiNuwe storiesAfrikaners in Angola 1928-1975Nuwe Stemme 4In die geheim van die dag

Danie Marias het tien digters en skrywers om hul menings gevra oor die lys van 100 gewildste Afrikaanse gedigte wat onlangs deur Leserskring, RSG en By saamgestel is, met die oog op ’n bloemlesing en CD wat volgende jaar vrygestel sal word. Dié gedigte is deur Jan Alleman gekies en daar is meer as 1300 gedigte benoem voordat die gewildste honderd aangewys is.

In die volgende artikel bespreek Louis Esterhuizen, Melt Myburgh, Daniel Hugo, Antjie Krog, Nicol Stassen, Joan Hambidge, Charl-Pierre Naude, Bibi Slippers, Ronel de Goede en Heilna du Plooy die voor- en nadele van só ‘n versameling, hul gunstelinge op die lys en watter gedigte ook ingesluit moes word:

By, Leserskring en RSG het Jan Alleman verlede jaar genooi om hul gunsteling- Afrikaanse gedigte te benoem. Poësie-liefhebbers het ses maande van Oktober 2011 tot Maart 2012 gehad om hul lysies te stuur en so vir die eerste keer in Afrikaans deel te neem aan die samestelling van ’n bloemlesing – Die gewildste Afrikaanse gedigte, waarin die tophonderd van die meer as 1 300 benoemde gedigte opgeneem is.

Boekbesonderhede

e-Boek opsies – Laai nou af!


e-Boek opsies – Laai nou af!


e-Boek opsies – Laai nou af!


e-Boek opsies – Laai nou af!


 

Please register or log in to comment