Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Suidoosterfees 2013 betrek groot letterkundige geeste

 
Dit blyk dat die Suidoosterfees in 2013, die fees se tiende bestaansjaar, groter as ooit tevore gaan wees met die insluiting van verwerkings en nuwe werke deur ‘n paar groot name uit die Suid-Afrikaanse literêre geledere.

The Captain's TigerBoesman and LenaPeople Are Living ThereVi\' Adam SmallKo lat ons singGrape

Die beroemde dramaturg Athol Fugard se eerste Afrikaanse toneelstuk, Die laaste karretjiegraf, sal vir die eerste keer opgevoer word, Adam Small se drama Orange Earth sal na die verhoog terugkeer, ‘n verwerking vir die verhoog van André P Brink se Bidsprinkaan sal debuteer en visuele kuns van Breyten Breytenbach, getiteld Vingerverhale, sal tentoongestel word.

BidsprinkaanPhilidaKatalekteVier briewe vir Jan EllisDie naaimasjienDavid KramerSouth Africa: A Long Walk to a Free Ride

Ander noemenswaardige aanbiedinge sluit onder meer in ‘n verwerking van Steve Hofmeyr se Vier briewe vir Jan Ellis en Rachelle Greeff se bekroonde teaterstuk Die naaimasjien, sowel as optredes deur die lewende musieklegende David Kramer en die komediant Nik Rabinowitz.

Die fees word opgedra aan prof Jakes Gerwel, voorsitter van die Suidoosterfees-direksie, wat verlede week oorlede is.

Die Suidoosterfees vind van 29 Januarie tot 3 Februarie 2013 in Kaapstad plaas. Besoek die Suidoosterfees se webtuiste vir die volledige program.

Die Suidoosterfees vier van 29 Januarie tot 3 Februarie in Kaapstad sy tiende bestaansjaar met opwindende huldeblyke aan van die land se grootste letterkundige geeste.

Verwerkings en nuwe werke deur veterane soos Adam Small, Athol Fugard en André P. Brink, asook die visuele kuns van die skrywer Breyten Breytenbach, tel onder die hoogtepunte van dié fees wat van ’n beskeie begin ’n dekade gelede gegroei het tot een van die Moederstad se kulturele hoogtepunte.

Boekbesonderhede

E-boek-opsies – Laai nou af!


E-boek-opsies – Laai nou af!


Foto te danke aan Intimate Excellent

 

Please register or log in to comment