Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

TT Cloete resenseer Pirouette deur Aniel Botha

PirouetteUitspraak: wortel

Die gedigte in Aniel Botha se debuutbundel Pirouette getuig almal van ’n sterk biologiese en psigologiese bewustheid, van ’n geteisterde maar baie begaafde menslikheid. Sy skryf hoofsaaklik selfportrette (vergelyk “Selfportret”), spieëlgedigte, blykbaar outobiografies maar tegelyk algemeen-menslik, met ’n sterk werklikheidsbelewenis. Die gedig word gesien as bevrydende fenomeen in ’n dikwels pynlike, onvriendelike werklikheid. Botha skryf ’n soort saaklike gedig, op die man af. Sy kan ’n oomblik of belewenis vasvang in ’n paar woorde, met geen omslagtigheid nie, soos “Maaltyd”, ’n kort gelade gedig, van net twee strofes en kort verse

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment