Books LIVE Community Sign up

Login to BooksLIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Books LIVE

BooksLIVESA

Announcing the Inaugural André Brink Memorial Lecture, to be delivered at this year's @FranLitFest bit.ly/1EPQRNb

Ampie Coetzee resenseer Rooi Jan Alleman deur Francois Loots

Rooi Jan AllemanUitspraak: wortel

In die nawoord tot sy roman Rooi Jan Alleman (Umuzi) sê Francois Loots: “Rooi Jan Alleman is in die eerste plek fiksie, eerder as ’n biografie … Dit was nie my doel om ’n roman oor Bram Fischer se lewe te skryf presies soos hy was nie; eerder om sy en sy kamerade se gees en geloof te voorskyn te bring.”

Ter inleiding, en omdat sekere feite nie uitdruklik in die roman gegee word nie, wil ek net “aanvul”. Bram Fischer (1908–1975) is gebore uit ’n vooraanstaande Afrikaner-familie. Sy oupa was die eerste (en enigste) eerste minister van die Oranjerivier-kolonie, en later ’n minister in die Unie-kabinet. Sy pa, Percy, was regter-president van die Vrystaat. Bram was ’n Rhodes-student en ’n vooraanstaande advokaat.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment