Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Phil van Schalkwyk resenseer Kom in, dit vries daar buite deur Alfred Schaffer en vertaal deur Daniel Hugo

Kom in, dit vries daar buiteUitspraak: wortel

Kom in, dit vries daar buite is ’n keur uit die werk van die Nederlandse digter Alfred Schaffer, uitgesoek deur die digter self. Daar is gedigte uit al Schaffer se Nederlandse bundels, nl. Zijn opkomst in de voorstad (2000), Dwaalgasten (2002), Geen hand voor ogen (2004), Schuim (2006) en Kooi (2008). Die bloemlesing word afgesluit met drie ongepubliseerde gedigte wat volgens Schaffer, in ’n onderhoud met Danie Marais (Versindaba 2013), in sy volgende bundel, Mens Dier Ding, gaan verskyn. In dieselfde onderhoud (uiters insiggewend vir enigeen wat groter begrip en waardering vir Schaffer se werk nastreef) wys hy daarop dat die keuse uitgeoefen is vanuit die groter afstand wat hy intussen ten opsigte van sy gedigte bereik het, maar hy gee te kenne dat die seleksieproses ook bepaal is deur oorwegings soos toeganklikheid vir die Suid-Afrikaanse leser. Duidelik is Kom in, dit vries daar buite nie bedoel om streng verteenwoordigend van sy oeuvre te wees nie.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment