Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Ingrid Woudstra resenseer Atlas teen die vergeetrivier deur Pirow Bekker

Atlas teen die vergeetrivierUitspraak: wortel

Atlas teen die vergeetrivier is ’n bundel wat verse met verskeie temas en heelwat interpretasiemoontlikhede bevat. Dit word reeds duidelik met die leser se eerste oogopslag van die buiteblad, wat ’n uitbeelding van ’n planeet is, asook die bundeltitel. “Atlas” verwys nie net na die mitologiese figuur wat die wêreld se lading op sy skouers moes dra nie. Dit kan ook dui op ’n kaart met paaie wat vir die “ou reisiger” (die digter self) aandui watter weg hy moet volg, soos in die gedig “Die pad is ’n pad is” (81). In die konteks van die bundel is die ouerwordingsproses (met tye) vir die spreker lastig – veral as hy begin om sekere dinge te vergeet (107: “Waar was ons nog laas gewees?”). Hy gaan dus gebuk onder die las van die jare. ’n Las is ook ’n verbindingstuk wat die oorbrugging van twee wêrelde (die “Welbekende” aarde en die “Onbekende” lewe na die dood) impliseer.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment