Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Gilbert Gibson resenseer Al die lieflike dade deur Charl-Pierre Naudé

Al die lieflike dadeUitspraak: wortel

In Naudé se gedigte word die oomblik van staar ’n outentieke poëtiese geleentheid wat die leser in staat stel om binne-in die gedig ’n flits van verligting (wat Gerard Manley Hopkins “inscape” noem) te ervaar.

Die gedig lei dan die leser om die problematiese aard van sy eie modus van bestaan te bevraagteken. Om hierdie rede word Charl-Pierre Naudé gevestig as die filosofiese digter in Afrikaans, waar nie net woorde nie, maar ook idees weerklink net soos die hare op jou vel regop staan voor die aankoms van ’n elektriese storm: die geweegde woord, om te praat ten volle.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment