Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Jong musikant verras met bundel wat hartsnare roer

Die jong Johannesburgse musikant, Almero Welgemoed, het onlangs sy aanhangers verras met ’n kortverhaal- en digbundel wat roerende temas bevat. Hy skryf oor onderwerpe waaroor mense moeilik in die openbaar praat, maar wat tog soms baie gesinne agter toe deure raak, soos onder andere huishoudelike geweld.

“Ek het gevoel dis belangrik om te skryf oor die lelike dinge in die lewe en ek hoop mense sal besef hulle is nie alleen nie,” sê hy.

Die bundel, Donderweer Gedagtes, bestaan uit ’n reeks briewe (gerig aan onder andere God en ook aan homself), gedigte, aanhalings uit gesprekke wat ’n bepaalde indruk op hom gemaak het en ook kortverhale, wat alles saam ’n geheelbeeld vorm. Die karakters in die boek worstel met verskeie vrae en innerlike konflik. Elke karakter hanteer dit op ’n unieke manier, wat dan natuurlik weer ’n invloed op ander karakters het en sodoende ’n (somtyds onbewustelike) rimpel-effek veroorsaak.

Kwessies soos depressie, selfskending, selfmoord, sosiale aanvaarding en geloof word aangespreek in die boek. Welgemoed sê hy hoop om veral tieners en studente wat soms in die geheim met hierdie probleme sukkel, te bemoedig en aan te moedig om hulp te kry.

Welgemoed was ook die mede-samesteller van die populêre digbundel Liefde Wen saam met kunstenaar Bouwer Bosch. Donderweer Gedagtes word uitgegee deur Naledi en is beskikbaar by www.naledi.online.

Boekbseonderhede

 

Please register or log in to comment